Framgångshistorier

Några röster om hur Fysiskt aktiv bidragit till en mer hållbar hälsa och ett bättre liv.

Framgångshistorier Fysisk Aktiv

Emma: – Denna resa hade jag inte kunnat göra utan hjälp. Jag är så glad att jag vågade ta steget! 

Vad fick dig att kontakta Johanna på Fysisk aktiv?

– Våren 2019 gick min syster bort i bröstcancer. Cancern orsakades av ett genetisk anlag och under sommaren fick jag besked att jag är bärare av samma genetiska mutation, BRCA1. Dessa två saker blev för mycket för mig att bära, resultatet blev utmattningssymptom. Men hur tränar man när ens forna jag ligger i spillror? Att gå till gymmet i 30-40 min innebar för min del att jag fick lägga mig och sova 3 timmar efteråt. Att gå en promenad gav mig kryp i benen så jag inte kunde slappna av eller sova. Jag insåg att jag behövde hjälp att hitta en ny väg till ett aktivt liv, för det jag gjort förut fungerade inte i kombination med min utmattning. Det var då jag bestämde mig för att ta kontakt med Johanna.
Det var hennes utbildning som medicinsk PT som gjorde att jag vågade ta steget. När man befinner sig i ett mående där man varken känner igen eller orkar med sig själv, då är man inte så sugen på att knyta nya kontakter. Så jag började med att skriva ett långt mail där jag beskrev min situation och en fråga: Kan du hjälpa mig? 

Har du nått ditt mål?

– Mitt mål har varit att hitta tillbaka till mig själv, att få bort spänningar ur kroppen och att bli starkare för att förbereda mig inför de förebyggande operationer jag har/ska genomgå pga. BRCA. Allt detta känner jag är uppnått. Nu jobbar vi på att jag ska bli ännu starkare!

Har det uppfyllt dina förväntningar?

– När jag började träna (läs stretcha, men det var träning där och då) Med Johanna var jag en uppgiven själv med få förväntningar. Allt jag ville var att få bli ”mig själv”. Därför känns det väldigt fint att de första ljusglimtarna av mitt forna jag kom fram just efter träningspass med Johanna. Jag kände mig lycklig, sådär som man ska göra efter ett pass. Där och då visste jag att de vi gjort och fortfarande gör, fungerar!

Hur skulle du kort summera dessa månader?

– De här månaderna skulle jag summera som en berg- och dalbana, där Johanna har varit loket. Hon har dragit i nödbromsen och tagit sig tid att stanna upp och lyssna när mina känslor tagit över. Hon har bromsat när mina horn i pannan växt lite väl mycket och min vilja att forcera framåt har varit för stor. Sen har hon gasat och fått igång mig när jag trott att energin inte funnits där. Träningen har varit rolig och omväxlande. Fråga mig inte hur hon lyckas men jag går ifrån passen med energi och har oftast lagom mycket träningsvärk dagen efter. Det kallar jag individanpassad träning. 

Som om detta inte vore tillräckligt har Johannas träning gjort min gamla fotledsfraktur så mycket bättre, både när det gäller rörlighet och stabilitet. Detta har gjort att jag kunnat jogga igen. Som ni förstår så är jag nöjd över vad vi har åstadkommit. Denna resan hade jag inte kunnat göra utan hjälp. Jag är så glad att jag vågade ta steget! Det var en annan kund som skrev ”alla borde ha en Johanna”, jag är den första att skriva under på det! 

Sagt om Fysisk Aktiv

”Jag ångrar inte mitt beslut en sekund att jag tog kontakt med Johanna. Jag mår så mycket bättre nu. Johanna har verkligen hjälpt mig, och pushat mig och väglett mig på bästa sätt. Tiden har verkligen gått fort. Jag har lärt mig hur viktigt det är att lyssna på sin kropp. Jag känner mig stark och lite stolt över mig själv. Tack Johanna – du är bäst! Jag kommer rekommendera andra till att gå till dig”
Annika

framgångshistorier Fysisk aktiv, susann

Susann: – Jag vänder inte längre ryggen mot spegeln när jag tränar.

Vad fick dig att kontakta Johanna på Fysisk aktiv?

– Jag var inne i en period då jag var väldigt dålig på att träna, kroppen värkte, jag hade dålig rörlighet, tyckte inte att det var kul att träna och jag ville inte att någon skulle märka mig på gymmet för jag tyckte att jag var dålig. Då såg jag att Johanna skulle starta sitt PT-företag och finnas nere på TK. Jag kände inte Johanna men efter det första samtalet så fick jag ett så stort förtroende för henne så det kändes rätt att ha henne som PT. Hon är ju även medicinsk tränare så hon förstår hur kroppen fungerar och vad som behöver förbättras för att nå resultat.

Har du nått ditt mål?

– Mitt allra största mål var att bli mer rörlig och att kunna gå ner på knä på golvet eller lägga mig på golvet och att kunna komma upp därifrån utan att behöva hjälp. Jag hade även svårt att vända mig från rygg till mage när jag låg på golvet, varenda led och muskel värkte när jag gjorde det. Detta mål är uppnått och jag har fått mycket mer rörlighet och styrka i mina ben, mage och rygg. Jag hade även som mål att börja äta bättre mat och gå ner lite i vikt och det har jag också gjort – 13 kg och det har inte känts jobbigt.

Hur skulle du kort summera dessa månader?

– Det har varit så kul. Varje träningstillfälle är lika spännande, jag vet inte något om vad som väntar (mer än att det kommer att bli utmanande) och Johanna ser till att jag klarar av de uppgifter hon ger mig. Jag tycker nu även att det är kul att gå till gymmet själv och träna och att vara med i träningsgrupper. Jag vänder inte längre ryggen mot spegeln när jag tränar och Johanna fick till och med fotografera mig när jag tränar. Det är stort för mig. Tack Johanna!! Du är helt fantastisk! 

Sagt om Fysisk Aktiv

”Johanna är lyhörd och prestigelös i sitt möte med mig som kund. Hennes kunskap är lätt att ta till sig och ger fina resultat fysiskt och mentalt”
Joakim 

framgångshistorier Fysisk aktiv, susann

Christina: – Enkla saker som att bädda sängen, knätorka golv och skotta snö klarar jag idag utan att få ont.

Vad fick dig att kontakta Johanna på Fysisk aktiv?

– Med två diskbråck i ryggen, 2 diskbråck i nacken, ryggskott, artros i fot, knä och handled så kändes det tillslut som ”bäst före datum” på min kropp hade gått ut. Jag har tränat gruppträning på TK mellan mina onda perioder, men det var tufft att hela tiden få börja om. Träningslusten försvann. Droppen var i våras när jag på nytt fick ryggskott och ett till diskbråck. Jag kunde knappt röra mig och gick på starka mediciner. Jag hade läst så mycket gott om Johanna så jag greppade telefonen och vi bokade ett möte.

Har du nått ditt mål?

– Mina mål var att klara min vardag utan smärta och värk, att få tillbaka träningsglädjen, och att vara bekväm ute i gymmet. Redan efter 3 1/2 månad med Johanna så klarar jag mer än jag kunnat på länge utan smärta och värk. Träningsglädjen har kommit tillbaka! Enkla saker som att bädda sängen, knätorka golv och skotta snö klarar jag utan att få ont idag. Jag har Johanna att tacka för så mycket och min resa har bara börjat!

Hur skulle du kort summera dessa månader?

Det är den bästa investeringen jag har gjort! Johanna har med en fast hand på ett strukturerat och noggrant sätt lagt pass för pass. Hon har analyserat och checkat av hur jag mått och hur min kropp svarat efter varje pass. Det här är kvalité & Johanna är så underbar och duktig! 

Sagt om Fysisk Aktiv

”Jag är lycklig och känner mig stark. Alla borde ha en Johanna i sitt liv!”
Lina 

Personlig tränare, Falköping, Johnna Andersson, Fysisk aktiv